Voetbal

Guardado drie tot vier weken aan de kant met hamstringblessure

Andres Guardado staat een week of vier aan de kant. De PSV'er viel in de WK-kwalificatiewedstrijd van Mexico tegen de Verenigde Staten uit. Zonder de middenvelder won Mexico met 2-1.

Guardado ging met hamstringklachten naar de kant. Hij moest zich in de 28e minuut laten vervangen. De middenvelder gaf tegen Mexicaanse media aan te verwachten zo'n drie tot vier weken toe te moeten kijken.

"Het is weer mijn rechterdijbeen. Het is een blessure die me mijn hele loopbaan achtervolgt. Ik zal de komende dagen eerst nog revalideren bij de Mexicaanse ploeg en daarna zal ik in Nederland verder werken aan mijn herstel."

Voor beide landen was het de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2018. De ploeg van bondscoach Juan Carlos Osorio won in Ohio dankzij een laat doelpunt van aanvoerder Rafael Marquez

De oud-speler van FC Barcelona maakte in de voorlaatste minuut het winnende doelpunt voor de bezoekers in Columbus. Miguel Layun had Mexico in de eerste helft op voorsprong gezet, waarna Bobby Wood de thuisploeg vlak na rust op gelijke hoogte bracht.

Moreno

Carlos Salcedo, de vervanger van Guardado, moest in de extra tijd nog het veld verlaten na zijn tweede gele kaart. Clubgenoot Hector Moreno van Guardado bij PSV speelde in de Mexicaanse defensie de gehele wedstrijd.

Voor Mexico was het de eerste overwinning na vier nederlagen op rij op Amerikaanse bodem. De ploeg van Osorio treedt komende week in en tegen Panama aan voor het tweede groepsduel. De Amerikaanse ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann speelt uit tegen Costa Rica.

Tip de redactie