Voetbal

Van der Sar benoemd tot algemeen directeur Ajax

Edwin van der Sar is vrijdag officieel aangesteld als algemeen directeur van Ajax. De oud-doelman werd zoals verwacht benoemd op de algemene vergadering voor aandeelhouders van de club.

Van der Sar, die van 1990 tot 1999 voor Ajax speelde, vervangt Dolf Collee, die afscheid neemt. De recordinternational van Oranje is sinds 2012 weer in dienst van Ajax als directeur marketing.

De 46-jarige Van der Sar werd de afgelopen jaren door respectievelijk Michael Kinsbergen en Collee klaargestoomd voor de functie van algemeen directeur. Collee, voormalig topman van ABN Amro, tekende in 2015 om die reden slechts een contract voor één jaar bij Ajax.

De kersverse algemeen directeur verliest wel een aantal taken, omdat Menno van Geelen als commercieel directeur aan de slag gaat. Hij blijft wel voorzitter van het technisch hart. De Amsterdamse club verwacht binnenkort nog een operationeel directeur aan te stellen. Die directeur gaat taken van Collee overnemen en zo de druk op Van der Sar verlichten.

Overmars

Directeuren Marc Overmars (spelerszaken) en Jeroen Slop (financieel) blijven net als Van der Sar nog vier jaar aan Ajax verbonden. 

De 43-jarige Overmars had nog een contract bij Ajax tot eind dit jaar. Vorige maand werd al duidelijk dat die verbintenis verlengd zou worden tot eind 2020.

Ernst Ligthart werd vrijdag herbenoemd in de raad van commissarissen. Hij blijft toezicht houden met voorzitter Leo van Wijk, Theo van Duivenbode, Peter Mensing en Leen Meijaard.

Programma en stand in de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie