Voetbal

België mist Kompany ook in WK-kwalificatieduel met Estland

België kan ook in de WK-kwalificatiewedstrijd zondag tegen Estland niet beschikken over Vincent Kompany. 

De 30-jarige verdediger van Manchester City heeft nog last van zijn lies. Door die blessure liet hij woensdag op het laatste moment al het oefenduel met Oranje (1-1) aan zich voorbij gaan. Hij haakte in de warming-up af.

Het is een jaar geleden dat Kompany, die veel met blessures te maken heeft gehad, een interland speelde.

"Hij heeft nog niet kunnen trainen, maar blijft wel bij de groep. Hij wil deze groep helpen, maar we moeten hem de tijd geven om helemaal opnieuw fit te geraken", zei bondscoach Roberto Martinez vrijdag op een persconferentie in de aanloop naar de interland tegen de Esten. 

"Dat hij moest afhaken tegen Nederland was een teleurstelling voor hem, maar Vincent is mentaal ijzersterk. Het was ideaal geweest om hem een oefenwedstrijd te laten spelen, maar het kwam te vroeg."

Dendoncker

Martinez heeft inmiddels een vervanger opgeroepen voor Kompany. Leander Dendoncker van Anderlecht is aan de selectie toegevoegd. De 21-jarige verdediger kan tegen Estland zijn tweede interland spelen.

De wedstrijd wordt gespeeld in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel en begint om 20.45 uur. De Belgen gaan op jacht naar hun vierde zege in evenveel kwalificatiewedstrijden. Met negen punten ligt België op koers voor het WK, al staat ook Griekenland op negen. Het doelsaldo van de Rode Duivels is beter (13-0 om 8-1).

Programma en standen WK-kwalificatie

Tip de redactie