Voetbal

Oranje traint met complete selectie en blijft fit in Alkmaar

Met een volledige groep van 23 spelers heeft het Nederlands elftal vrijdag achter gesloten deuren in Alkmaar getraind.

De middenvelders Marten de Roon en Leroy Fer, donderdag opgeroepen door bondscoach Danny Blind, deden in het stadion van AZ voor het eerst mee.

Oranje bereidt zich voor op de laatste interland van dit jaar, de WK-kwalificatiewedstrijd zondag in en tegen Luxemburg.

Tijdens de oefeninterland van woensdag tegen Belgiƫ (1-1) kreeg de toch al zo volle ziekenboeg van Oranje aanvulling van Stijn Schaars, Vincent Janssen en Jeremain Lens.

Die drie basiskrachten kunnen allemaal niet meedoen tegen Luxemburg. De besloten training in het AZ-stadion leverde Blind geen extra kopzorgen op. Iedereen stapte na ruim een uur trainen weer fit van het veld.

Grasmat

De NOS ging donderdag al een kijkje nemen in het stadion en constateerde dat de grasmat is veranderd in een knollentuin.

Enkele dagen eerder speelde de rugbyploeg van Luxemburg nog een wedstrijd in het stadion en dat heeft het gras geen goed gedaan. "Het zijn lekkere vooruitzichten, ik heb al een fotootje gezien", zei Ajen Robben.

"Het doet een beetje denken aan de trapveldjes van vroeger. Maar we moeten niet jammeren, we zullen het ermee moeten doen. Misschien herstelt het veld wel wonderbaarlijk in twee dagen."

Het Nederlands elftal vliegt zaterdag naar Luxemburg, waar het 's avonds traint in het Stade Josy Barthel.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie