Messi vindt dat Argentinië bodem heeft bereikt tegen Brazilië

Lionel Messi gelooft nog altijd in plaatsing voor het wereldkampioenschap van 2018 met Argentinië, maar vindt wel dat er daarvoor veel moet veranderen bij de ploeg.

De Argentijnse aanvoerder ging donderdag met zijn teamgenoten met 3-0 onderuit tegen aartsrivaal Brazilië, waardoor de ploeg al vier WK-kwalificatieduels zonder zege is. 

Argentinië staat nu zesde in de Zuid-Amerikaanse poule, terwijl alleen de nummers één tot en met vier zich rechtstreeks plaatsen voor het eindtoernooi. De nummer vijf moet play-offs spelen tegen een land uit Oceanië.

"We hebben nu de absolute bodem bereikt, maar we zijn nog wel in leven. We zijn zelf verantwoordelijk voor deze klotesituatie", aldus Messi tegenover internationale media.

Geduldig

"De fans verwachten meer van ons, maar ze moeten geduldig zijn. Er zal veel moeten veranderen bij ons voor de volgende wedstrijd tegen Colombia van dinsdag. Een overwinning kan bij ons voor de ommekeer zorgen."

De 29-jarige aanvaller van Barcelona gaf toe dat zijn ploeg een vrij hopeloze indruk maakte tegen de Brazilianen. ''Vooral na de tweede goal raakten we de weg kwijt. Er was geen organisatie en Brazilië deed ons pijn met hun snelle voorhoede."

Bondscoach Edgardo Bauza noemde de nederlaag in Bello Horizonte heel pijnlijk. "Dit verlies is heel moeilijk te accepteren. Ik vond niet dat we verdienden om 3-0 te verliezen. De wedstrijd was volgens mij in evenwicht, maar dat veranderde na het tweede doelpunt."

Tip de redactie