Danny Blind heeft Marten de Roon en Leroy Fer donderdag bij de selectie van het Nederlands elftal gehaald. Voor De Roon is het de eerste keer dat hij is opgeroepen.

Blind doet een beroep op beide middenvelders vanwege de blessures van Stijn Schaars, Vincent Janssen en Jeremain Lens. Oranje speelt zondag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

Oranje trainde donderdag besloten op De Toekomst in Amsterdam. Arjen Robben was voor het eerst sinds een jaar weer op het trainingsveld bij Oranje.

De aanvoerder stond samen met de keepers Maarten Stekelenburg, Jasper Cillessen en Michel Vorm en de meeste spelers die woensdag op de bank zaten in de oefeninterland tegen België (1-1) op het veld. 

Robben speelde op 13 november vorig jaar tegen Wales (3-2) zijn 88e en voorlopig laatste interland. De vleugelspeler van Bayern München, die toen in Cardiff met twee doelpunten een groot aandeel had in de winst, stond dit jaar lang aan de kant vanwege aanhoudend blessureleed. Robben hoopt zondag, exact een jaar na zijn laatste interland, zijn rentree in Oranje te maken.

Samenvatting Nederland-België
Samenvatting Nederland-België

De Roon en Fer

Schaars viel woensdag in de oefeninterland tegen België al na een kwartier uit met klachten aan een kuit, Janssen liep in de eerste helft een hersenschudding op na een botsing met doelman Simon Mignolet en Lens kreeg halverwege de tweede helft last van een hamstring.

Door de komst van De Roon en Fer bestaat de selectie van Oranje weer uit 23 spelers. De 25-jarige De Roon maakt dit seizoen een goede indruk bij Middlesbrough, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Premier League.

De 26-jarige Fer kwam tot nu toe elf keer uit voor Oranje. De middenvelder van Swansea City speelde zijn laatste interland in 2014, toen Nederland met 3-2 verloor van Mexico.

Blind kon door blessures al geen beroep doen op Rick Karsdorp, Davy Pröpper, Terence Kongolo, Quincy Promes, Stefan de Vrij, Jeroen Zoet en Daryl Janmaat. Kevin Strootman is tegen Luxemburg geschorst.

De interland tussen Luxemburg en Oranje begint zondag om 18.00 uur.

Blind: 'Het houdt niet op met blessures'
Blind: 'Het houdt niet op met blessures'

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de WK-kwalificatie