Wesley Sneijder baalde ervan dat het Nederlands elftal in de slotfase van het oefenduel met België een 1-0 voorsprong verspeelde en daardoor genoegen moest nemen met een 1-1 gelijkspel in de Amsterdam Arena.

"Ik vind dat we de zege uit onze handen hebben laten glippen. Tot aan het tegendoelpunt hebben we vrijwel niets weggegeven, op een grote kans van Romelu Lukaku na dan", begon Sneijder zijn verhaal voor de camera van NUsport.

"Organisatorisch stonden we goed. We gaven vrij weinig weg, maar we creëerden ook weinig. Dat moet je misschien ook wel accepteren als je zo speelt."

Toch kraakte de aanvoerder van Oranje ook nog een kritische noot. "Ik vind dat we het in balbezit veel rustiger hadden moeten doen en vaker de andere kant hadden moeten zoeken. Op die manier kom je beter in de wedstrijd. Het is zuur dat we op het einde die 1-1 om de oren kregen. Al met al is dit wel een verdiende uitslag."

Sneijder: 'We hebben zege uit handen laten glippen'
Sneijder: 'We hebben zege uit handen laten glippen'

"Het is positief dat we tegen die creatieve Belgische aanvallers zo weinig weggaven. Het compact staan en de kleine ruimtes dichtlopen, ik denk dat we dat vandaag goed hebben gedaan."

Sneijder heeft er alle vertrouwen in dat Nederland zondag in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Luxemburg wel de overwinning over de streep kan trekken. "Dat zijn altijd gevaarlijke duels, maar het mag duidelijk zijn dat we daar naar toe gaan om te winnen."

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de WK-kwalificatie