Arjen Robben heeft zelf de beslissing genomen om woensdagavond het oefenduel van het Nederlands elftal met België aan zich voorbij te laten gaan. De 32-jarige aanvaller voelt zich weliswaar topfit, maar wil geen onnodige risico's nemen.

"Ik ben volledig fit, maar dat moeten we ook zo houden", zei Robben, die de afgelopen dagen bij zijn club Bayern München een eigen programma afwerkte, voor aanvang van de wedstrijd in de Amsterdam Arena tegenover NUsport.

"Deze beslissing komt van Bayern en mezelf, maar ikzelf had de belangrijkste stem. Ik ben geen kleine jongen meer, dus ik kan heel goed bepalen wat goed voor mij is."

Robben is sinds een aantal weken weer blessurevrij, nadat hij in de beginfase van het seizoen met de nodige pijntjes kampte.

"Daar moet ik slim mee omgaan, want mijn fitheid is nog in opbouw. Ik wil richting de winterstop steeds sterker worden, dus daarom moet ik met een oefenwedstrijd als deze even slim omgaan", aldus de Groninger.

Robben: 'Beslissing om niet te spelen komt van mijzelf'
Robben: 'Beslissing om niet te spelen komt van mijzelf'

Luxemburg

Robben staat donderdag voor het eerst op het trainingsveld met Oranje, maar komt zondag wel in actie in het WK-kwalificatieduel met Luxemburg. Het is dan precies een jaar geleden dat hij het shirt van Nederland droeg.

"Er is veel veranderd bij Oranje. Het is veel te lang geleden, de reden is bekend. Laten we hopen dat ik mijn huidige situatie lang vast kan houden. Daar heb ik veel vertrouwen in."

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de WK-kwalificatie