Jolyon Palmer rijdt ook komend Formule 1-seizoen voor Renault. De 25-jarige Brit heeft zijn contract met een jaar verlengd, zo meldt de Franse renstal woensdag.

De toekomst van de voormalig testcoureur van Lotus was lange tijd onzeker mede door de komst van Nico Hülkenberg, die na dit seizoen overstapt van Force India naar Renault. Kevin Magnussen of Esteban Ocon leek de voorkeur boven Palmer te krijgen om naast Hülkenberg voor de renstal uit te komen.

De Deen Magnussen vervolgt zijn carrière in de Formule 1 echter vermoedelijk bij het Amerikaanse team Haas en de Fransman Ocon is de voornaamste kandidaat voor het vacante stoeltje bij Force India.

Palmer, in 2014 wereldkampioen in de GP2 Series, is bezig aan zijn debuutjaar in de koningsklasse van de autosport. Met een tiende plaats scoorde hij in Maleisië zijn eerste en tot dusver enige WK-punt. Daarmee staat hij, met nog twee races te gaan, voorlopig op een zeventiende plaats in de tussenstand.

Zielsgelukkig

Palmer zegt in een door Renault verspreid persbericht "zielsgelukkig" te zijn met zijn contractverlenging. "Ik kan niet wachten om het vertrouwen van het team in mij terug te betalen op de baan", aldus de Brit. 

"Ik ben sinds 2015 actief in Enstone (de thuisbasis van Renault, red.) en heb alle waardering voor de ontwikkeling van infrastructuur van het team dit jaar. Dit betekent dat ik het enthousiasme van het team met het oog op 2017 en de nieuwe auto deel."

"Het is voor mij een steile leercurve geweest in de Formule 1 en ik weet dat ik nu beter presteer dan ooit, maar dat er nog meer inzit. Er is een enorme drive en enthousiasme in Enstone en Viry voor volgend jaar. Ik ben vereerd dat ik daar deel van mag uitmaken."