Lotto-Jumbo heeft zich versterkt met talent Amund Gröndahl Jansen. De 22-jarige Noor komt over van Team Joker Byggtorget.

Gröndahl Jansen won dit jaar onder meer de ZLM Roompot Tour en het eindklassement van de Tour de Gironde. Ook werd hij Noors kampioen bij de beloften en droeg hij enkele dagen de leiderstrui in de Ronde van de Toekomst.

Op het WK voor beloften eindigde Gröndahl als vijfde. Zijn landgenoot Kristoffer Halvorsen won de regenboogtrui. 

"Ik ben geen klimmer, ik kan aardig sprinten en de klassiekers moeten mij goed liggen", zegt hij woensdag op de website van zijn nieuwe ploeg. "Ik hoop mijzelf in de voorjaarsklassieker te ontwikkelen met behulp van de ervaren mannen in de ploeg."

Technisch directeur Nico Verhoeven is verheugd met de komst van de Noor. "We hadden nauw contact met zijn Noorse ploeg over de ontwikkeling van Amund. Hij past bij onze ploeg omdat wij jong talent verder willen ontwikkelen naar de top."

Aanpassing

Gröndahl Jansen kiest bewust voor een Nederlandse ploeg. "Net als in Scandinavië is de ploeg erg familiair. Dat spreekt mij erg aan. De Nederlandse cultuur ligt ook een stuk dichter bij de Scandinavische dan bijvoorbeeld de Franse, Spaanse of Italiaanse cultuur."

Lotto-Jumbo trok eerder al Juan José Lobato (Movistar), Lars Boom (Astana), Antwan Tolhoek (Roompot-Oranje Peloton), Jurgen Van den Broeck (Katusha), Floris De Tier, Gijs Van Hoecke (Topsport Vlaanderen), Stef Clement (IAM Cycling) en Daan Olivier (was gestopt) aan voor het nieuwe wielerseizoen.