Cristiano Ronaldo heeft een contract getekend met Nike dat zijn salaris bij Real Madrid zou overtreffen. De Portugese sterspeler krijgt volgens diverse media 24 miljoen euro per jaar van het sportkledingmerk.

Nike heeft een langetermijncontract gesloten met Ronaldo (31) dat te vergelijken is met het levenslange verbintenis die basketballegende Michael Jordan in de jaren 80 tekende. De Portugees speelt al sinds 2003 toen hij nog voor Sporting Lissabon uitkwam op schoenen van het Amerikaanse merk.

"Ik heb een geweldige relatie met dit merk", zegt Ronaldo in een verklaring van Nike. "Bij dit bedrijf heb ik veel vrienden. We werken samen als een familie. Dit is mijn merk."

Ronaldo verlengde maandag zijn contract bij Real Madrid tot 2021. Volgens Spaanse media krijgt de aanvaller 23,6 miljoen euro per jaar van zijn club.

De drievoudig wereldvoetballer van het jaar heeft 372 doelpunten gemaakt in 360 wedstrijden voor Real Madrid. Sinds zijn komst in 2009 won de club tweemaal de Champions League.