Lars van der Haar is door een spierscheuring in zijn bovenbeen zeker tot het einde van het kalenderjaar uit de roulatie.

De 25-jarige veldrijder spreekt zelf van een "grote scheur". "De dokter schetst een beeld van acht tot twaalf weken geen competitie", reageert de renner van Giant-Alpecin tegenover de NOS.

Van der Haar, de Europese kampioen van vorig seizoen, moest zondag de strijd tijdens de derde cross van de Superprestigereeks in Ruddervoorde voortijdig staken door hevige pijn in zijn dijbeen. "Bij een fietswissel heb ik een klap op mijn been gehad en toen voelde ik een grote steek in mijn bovenbeenspier."

De nummer twee van het WK van vorig seizoen hoopte eerst nog dat het slechts om een spierverrekking zou gaan. Nader onderzoek wees echter uit dat het toch een spierscheuring is.

Hard gewerkt

Voor Van der Haar was het nieuwe seizoen al ongelukkig begonnen, want de coureur uit Woudenberg miste de eerste twee wereldbekerwedstrijden in de Verenigde Staten vanwege een hamstringblessure.

Hij leek daarna de weg omhoog gevonden te hebben, tot de tegenslag van zondag. "Ik heb zo hard gewerkt om weer op niveau te komen. Nu kan ik nog hopen op januari en februari, maar that's it", aldus Van der Haar, die wel mag blijven hopen op het WK, eind januari in Luxemburg.

Van der Haar komt daardoor hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie voor Giant-Alpecin, want vanaf 1 januari koerst hij voor Telenet-Fidea. "Het is niet leuk voor een ploeg als ze een renner krijgen die niet fit is."