Op alle continenten worden er komende dagen kwalificatieduels voor het WK 2018 in Rusland afgewerkt. Dit zijn enkele affiches om in de gaten te houden, naast de wedstrijd van het Nederlands elftal zondag uit tegen Luxemburg.

Donderdag 10 november:
Colombia-Chili 0-0

Vrijdag 11 november:
Brazilië-Argentinië 3-0
Frankrijk-Zweden 2-1
Engeland-Schotland 3-0
Verenigde Staten-Mexico 1-2

Marokko-Ivoorkust (zaterdag, 21.00 uur in Marrakesh)
In groep C van de WK-kwalificatie in Afrika treffen Ivoorkust en Marokko elkaar. De Marokkanen kunnen geen beroep doen op Ajacied Hakim Ziyech. De middenvelder liep in het uitduel met AZ van zondag een knieblessure op. Ook Feyenoorder Karim El Ahmadi heeft afgezegd wegens een voetblessure. Bij tegenstander Ivoorkust is ADO Den Haag-speler Wilfried Kanon weer opgeroepen. De eerste wedstrijd in de poule waar vier ploeg in zitten, wonnen de Ivorianen met 3-1 van Mali terwijl Marokko en Gabon niet verder kwamen dan een doelpuntloos gelijkspel. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het WK.

Japan-Saudi-Arabië (dinsdag, 11.35 uur in Saitama)
Een topper in de Aziatische kwalificatiezone. Koploper Saudi-Arabië, dat wordt geleid door bondscoach Bert van Marwijk, gaat op bezoek bij nummer drie Japan. De Arabieren wonnen drie van de vier wedstrijden en speelden thuis gelijk tegen nummer twee Australië. De eerste drie landen uit een poule plaatsen zich rechtstreeks voor het WK. 

Andere interessante WK-kwalificatiewedstrijden:
Vrijdag, 20.45 uur: Denemarken-Kazachstan
Zaterdag, 17.00 uur: Nigeria-Algerije
Zaterdag, 18.00 uur: Kroatië-IJsland
Zaterdag, 20.45 uur: Wales-Servië
Zondag, 18.00 uur: Bulgarije-Wit-Rusland
Zondag, 20.45 uur: België-Estland
Woensdag, 00.30 uur: Argentinië-Colombia
Woensdag, 00.30 uur: Chili-Uruguay
Woensdag, 03.15 uur: Peru-Brazilië

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de WK-kwalificatie