Voetbal

Martins Indi wil verleden bij Nederlands elftal achter zich laten

Bruno Martins Indi mocht zich maandag eindelijk weer melden bij het Nederlands elftal, veertien maanden nadat hij uit beeld raakte na een rode kaart in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. Dat moment wil hij achter zich laten.

De verdediger werd al vroeg in het duel uit het veld gestuurd en leidde daarmee de ondergang van Oranje in tijdens het debuut van bondscoach Danny Blind (0-1).

"Een negatief moment, dat veel invloed heeft gehad", erkent de 24-jarige Martins Indi. "Maar dat is iets uit het verleden. We moeten verder, ik kijk vooruit. Ik wil mijn steentje eraan bijdragen dat we naar het WK van 2018 gaan."

Na het rood tegen IJsland, voor het maken van een slaande beweging richting Kolbeinn Sigthórsson, leek Martins Indi 'verbannen' uit Oranje.

Blind nam de verdediger diens stommiteit behoorlijk kwalijk en liet hem meer dan een jaar links liggen. "Maar zand erover. Ik ben terug en daar ben ik heel blij mee."

Pijn

Praten over dat moment en de daaropvolgende 'straf' wil hij niet. Martins Indi erkent wel dat het hem pijn heeft gedaan. "Maar ik probeer altijd om positief uit negatieve dingen te komen. Dat is me ook nu gelukt. Ik heb er lering uit getrokken. Dat heeft geresulteerd in hoe ik nu speel."

De 31-voudig international verhuisde afgelopen zomer van FC Porto op huurbasis naar Stoke City. Met de sterke mandekker achterin zijn de 'Potters' bezig aan een goede serie in de Premier League.

Het resulteerde zondagavond in een onverwachte oproep voor Oranje, al ging dat nog niet zo makkelijk. "Ze hadden me een paar keer geprobeerd te bellen, maar ik was niet bereikbaar", aldus Martins Indi.

"Via mijn manager kreeg ik uiteindelijk te horen dat ik werd opgeroepen als vervanger van Terence Kongolo. Ik was blij verrast. Mijn harde werken is toch beloond."

Lees meer over:
Tip de redactie