Bondscoach Roberto Martinez van België ziet het Nederlands elftal momenteel niet als topland, maar de Spanjaard rekent erop dat Oranje snel weer opkrabbelt.

"Nederland kent even een moeilijkere periode, maar ze hebben nog steeds enkele individuele toppers. Soms is een generatie gewoon even minder sterk", zei de oud-trainer van Everton maandag op een persconferentie.

Desondanks rekent hij op een zware wedstrijd. "Ik verwacht woensdag een sterke tegenstander. Ik verwacht Nederland trouwens ook snel weer aan de internationale top."

Het is nog even afwachten of Martinez woensdag in de Arena kan beschikken over Marouane Fellaini en Moussa Dembélé. Beide middenvelders uit de Engelse Premier League sloegen maandag de training over omdat ze niet fit zijn.

"Marouane heeft in zijn wedstrijd van zondag een lichte kuitblessure opgelopen en Moussa heeft nog een beetje spierpijn door de intensiteit van zijn wedstrijd zondag. Van beide spelers zal ik dinsdag weten of ze beschikbaar zijn", merkte Martinez op.

Kompany

De internationals van België die zondag nog in actie kwamen voor hun club, deden alleen mee aan de warming-up. De andere spelers werkten daarna een korte training af.

Vincent Kompany deed wel de volledige training mee. De centrale verdediger van Manchester City speelde, door meerdere blessures, in oktober 2015 voor het laatst een interland. 

Nederland en België treffen elkaar woensdag om 20.45 uur in de Amsterdam Arena.