Het Nederlands elftal heeft maandag de eerste training met een beperkte groep afgewerkt. Bondscoach Danny Blind stapte met drie keepers en zes spelers het veld van Quick Boys in Katwijk op.

De overige internationals die zijn opgeroepen, gingen in de buurt van het spelershotel in Noordwijk de sportschool in. Zij bereiden zich daar voor op de interlands tegen België en Luxemburg.

Doelmannen Maarten Stekelenburg, Jasper Cillessen en Michel Vorm en Wesley Sneijder, Daley Blind, Memphis Depay, Vincent Janssen, Tonny Vilhena en Georginio Wijnaldum werkten aan het begin van de avond een training af voor de ogen van een handjevol mensen.

Sneijder, die vrijdag al in actie kwam met Galatasaray, staat voor zijn 125e interland in Oranje. Blind en Depay kwamen zondag niet in actie bij Manchester United, Janssen en Wijnaldum waren invallers bij respectievelijk Tottenham Hotspur en Liverpool.

Vilhena pakt bij Oranje de draad weer op na een emotionele week, waarin hij zijn moeder verloor.

Afmeldingen

Blind kreeg na de bekendmaking van zijn selectie, vrijdag in Zeist, al vier afmeldingen binnen. Quincy Promes, Terence Kongolo, Davy Pröpper en Rick Karsdorp meldden zich allemaal geblesseerd af.

Blind riep met Bruno Martins Indi, Steven Berghuis en Joshua Brenet drie vervangers op. Brenet debuteert net als Marvin Zeegelaar en Bart Ramselaar in de selectie.

Arjen Robben sluit pas na de oefeninterland tegen België aan. De aanvoerder van Oranje hoopt zondag tegen Luxemburg zijn rentree te maken in de nationale ploeg na exact een jaar afwezigheid.

Veltman: 'Vriendschappelijk tegen België bestaat niet'
76
Veltman: 'Vriendschappelijk tegen België bestaat niet'