BARCELONA - Mark van Bommel staat op het lijstje van Louis van Gaal van gewenste versterkingen bij FC Barcelona. De trainer is gecharmeerd van de middenvelder van PSV die hij liet debuteren in het Nederlands elftal.

Verder wilde Van Gaal niet veel kwijt over de mogelijke komst van de Limburger. "Ik kijk naar posities in het elftal, naar kwaliteit en, zoals een echte Hollander betaamt, naar de prijs. Mark, laat ik het zo zeggen, is een van de kandidaten."

Van Bommel gaf in de winter aan open te staan voor een transfer. Belangstelling was er wel voor hem (Lazio Roma), maar werd nooit concreet.

Oefentrip

Van Bommel is momenteel met PSV op reis in Thailand en China voor een oefentrip. Technisch directeur Frank Arnesen zegt dat Barcelona zich nog niet heeft gemeld. Dus directeur Perrera van Barcelona zou ook niet in Eindhoven zijn geweest voor besprekingen, zoals de Spaanse media weten te melden.

Kritiek

Van Gaal rekende vrijdagmiddag bij zijn presentatie in stadion Nou Camp af met de kritiek dat hij in zijn eerste periode (juli -mei 2000) te veel Nederlanders had gehaald. Ga maar na: Hesp, Bogarde, Frank en Ronald de Boer, Kluivert, Cocu en Zenden. Overmars kwam onder trainer Ferrer. "De meeste Nederlanders zijn hier nog en hebben het dus niet slecht gedaan. Ik kijk altijd alleen naar kwaliteit."

/SPORTVan Gaal neemt Jonker op in trainingstaf Barcelona