Peter Bosz ergerde zich zondag tijdens het 2-2 gelijkspel op bezoek bij AZ aan "misplaatste arrogantie" bij Ajax. De trainer betwijfelt bovendien of er nog toekomst is voor Nemanja Gudelj in Amsterdam. 

"Ik heb me tijdens de eerste helft kapot geërgerd", zei Bosz tegen FOX Sports. "Ik vond het helemaal niks van onze kant. AZ was veel agressiever en wij dachten een lekker wedstrijdje te kunnen spelen. Dat was misplaatste arrogantie."

AZ leidde halverwege met 1-0. Na rust boog Ajax dat om in een 1-2 voorsprong, maar dankzij een treffer van Wout Weghorst liep Ajax toch tegen puntenverlies op.

"Ik heb de jongens in de rust verteld hoe ik erover dacht. Het sloeg helemaal nergens op. Dat moeten mensen niet verwarren met slidings of schoppen. Het gaat erom: hoe loop je vrij, hoe speel je elkaar in, raak je de bal één keer of drie keer. Daar zit hem het verschil in."

"Alles wat we voor rust fout deden, ging de tweede helft wel goed. Zo'n eerste helft wil ik nooit meer zien."

Gudelj

Bosz ging ook in op het verwijderen van Gudelj uit de selectie. De Servische middenvelder kan zich niet meer opladen om op de reservebank te zitten, waarna de clubleiding besloot dat hij niet langer onderdeel uitmaakt van de A-selectie. Eerder werd Anwar El Ghazi teruggezet naar Jong Ajax.

"Gudelj is naar me toegekomen en toen zijn we gaan praten. Hij kan natuurlijk geen basisplaats eisen, dat snapt hij zelf ook wel. Ik heb gezegd: of je maakt volledig deel uit van het team, of helemaal niet. Hij kiest voor het laatste."

"De clubleiding moet beslissen wat er nu met Gudelj gaat gebeuren. Ik denk dat hij nog van een koude kermis thuiskomt."

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Eredivisie