Brandley Kuwas is gebeld door bondscoach Danny Blind. Niet direct met een oproep voor het Nederlands elftal, maar wel om de aanvaller van Heracles Almelo bij te praten.

 "Ik dacht eerst dat iemand me voor de gek hield", bekende Kuwas zondag bij FOX Sports na de zege van Heracles bij Vitesse (1-2).

Terloops meldde Blind vrijdag tijdens de bekendmaking van zijn selectie voor de komende interlands tegen België en Luxemburg dat Kuwas op de radar staat bij Oranje. De 24-jarige aanvaller van Heracles is in beeld omdat Blind op de vleugels weinig opties heeft.

"Trainer John Stegeman vertelde me vrijdag wat Blind had gezegd. Ik keek hem aan van: ben je nu serieus? Ik schrok er wel van toen ik dat hoorde", aldus Kuwas.

''De bondscoach belde me zaterdag zelf op, we hebben er over gesproken. Hij zei dat ik aardig bezig ben en door blessures op de radar sta. Hij wilde me daar zelf van op de hoogte brengen.''

De selectie van Oranje komt maandag bijeen in Noordwijk. Woensdag oefent Oranje in de Arena tegen België. Zondag speelt het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie in en tegen Luxemburg.

Blind kreeg zaterdag het bericht dat Quincy Promes de interlandperiode aan zich voorbij moet laten gaan. Er is geen vervanger opgeroepen voor de vleugelspeler van Spartak Moskou.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de WK-kwalificatie