AZ-trainer John van den Brom werd zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax (2-2) naar de tribune gestuurd omdat hij arbiter Pol van Boekel naar eigen zeggen "schijterd" had genoemd. 

In de tweede helft stuurde Van Boekel de trainer naar de tribune. Van den Brom vond dat Joël Veltman een tweede gele kaart verdiende.

"Ik heb de scheidsrechter in alle emotie van de wedstrijd gezegd dat hij een schijterd was. Dat is dom, dat moet ik niet doen", aldus Van den Brom.

"Ik heb mijn excuses aangeboden. Bij domme overtredingen krijgen mijn spelers vaak een boete. Die moet ik nu ook maar accepteren. Daar hebben de jongens al op aangedrongen."

Weghorst

AZ leidde na een goede eerste helft met 1-0, maar in de tweede helft was Ajax de betere ploeg. De Amsterdammers namen een 1-2 voorsprong, maar Wout Weghorst bezorgde AZ met zijn tweede treffer van de middag toch nog een punt.

Van den Brom was trots op AZ. "We hebben geknokt voor wat we waard waren. Dat leek in de tweede helft niet voldoende. Maar gelukkig hebben we ons zelf nog kunnen belonen."

Bekijk de stand, uitslagen en het programma in de Eredivisie