Mathieu van der Poel heeft zondag in Ruddervoorde ook de derde cross uit de Superprestigereeks gewonnen. 

De Nederlandse veldrijder ging er al na een kwartier vandoor, kreeg nog wel even gezelschap van Wout van Aert, maar schudde de Belgische wereldkampioen later weer van zich af.

Van Aert werd nog wel tweede, diens landgenoot Laurens Sweeck kwam als derde over de streep. Daarmee was het podium identiek aan de eerste twee Superprestigewedstrijden.

Eerder won Van der Poel in de superprestige de veldritten in Gieten en Zonhoven.

Van der Haar

Lars van der Haar moest in Ruddervoorde voortijdig opgeven wegens een pijnlijk bovenbeen. De Woudenberger ging naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. David van der Poel was de tweede Nederlander op de zevende plaats.

Van der Haar was traditiegetrouw de snelste starter, maar kon niet aanpikken toen Van der Poel, Van Aert en Michael Vanthourenhout ervandoor gingen. Niet veel later reed de Nederlander alleen voorop, maar Van Aert sloot weer aan bij zijn grote rivaal.

Toen de wereldkampioen onverwacht de materiaalzone indook, was dat het sein voor Van der Poel om te versnellen. Zelfs een val kon hem niet stoppen, terwijl Van Aert in de slotronde nog problemen met zijn ketting kreeg.