José Mourinho houdt het volste vertrouwen in Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits scoorde in zijn laatste elf wedstrijden voor Manchester United slechts één keer.

Mourinho maakt zich niet druk om het gebrek aan doelpunten Ibrahimovic. "Ook als hij niet scoort, is Ibrahimovic fantastisch. Zijn inzet is altijd geweldig", zegt de Portugees tegen The Guardian.

''Hij creëert heel veel kansen, maar mist er ook heel veel'', vervolgt de 53-jarige coach. ''Ik kijk naar zijn inzet, dynamiek en rol in de opbouw en die is briljant. Hij is niet bang zijn verantwoordelijkheid te nemen."

Manchester United verloor afgelopen donderdag in de Europa League met 2-1 bij Fenerbahçe, maar Mourinho zag wel een lichtpuntje.

Rooney

"Een van de weinige goede dingen aan die wedstrijd was dat Wayne Rooney eindelijk weer eens scoorde", aldus Mourinho. "Misschien krijgt hij daardoor weer wat meer zelfvertrouwen."

Rooney maakte tegen Fenerbahçe pas zijn tweede doelpunt van het seizoen.

Manchester United presteert tot dusver ondermaats. De ploeg van Mourinho pakte slechts drie punten uit de laatste vier competitieduels en staat slechts achtste.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League