SC Heerenveen is vrijdagavond tegen de tweede nederlaag van dit seizoen in de Eredivisie aangelopen. De Friezen verloren op Het Kasteel met 3-1 van Sparta Rotterdam.

Jerry St. Juste opende al in de negende minuut de score voor Heerenveen. Binnen tien minuten boog Sparta de achterstand via treffers van Stijn Spierings en Zakaria El Azzouzi om in een voorsprong. Craig Goodwin bepaalde na rust de eindstand.

Door de nederlaag blijft Heerenveen met 22 punten uit twaalf wedstrijden vierde. Sparta klimt met zestien punten naar de zevende plaats.

Heerenveen begon goed aan de wedstrijd en nam direct het initiatief. Dat resulteerde al snel in de openingstreffer van St. Juste. De verdediger kreeg de bal met wat geluk aangespeeld door Reza Ghoochannejhad en rondde eenvoudig af.

Sparta liet zich door de snelle openingsgoal niet van de wijs brengen en kwam zes minuten later op gelijke hoogte via Spierings. De middenvelder schoot raak na een voorzet van Kenneth Dougall.

El Azzouzi

Vier minuten later was het opnieuw raak voor de Rotterdammers. Ditmaal tikte El Azzouzi binnen op aangeven van Goodwin. Kort daarna werd een inzet van de huurling van Ajax van de lijn gehaald.

Beide ploegen bleven vervolgens op de aanval spelen en creëerden diverse kansen, maar wisten in de eerste helft niet meer te scoren.

Na rust ging Heerenveen op zoek naar de gelijkmaker, maar zorgde het nauwelijks voor gevaar. Sparta loerde op de counter en had twintig minuten voor tijd wel succes.

Erwin Mulder maakte een enorme blunder bij een vrije trap van Goodwin. De doelman van Heerenveen liet de bal door zijn benen glippen. Vervolgens verzuimde Sparta de score verder uit te breiden.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie