Quincy Promes heeft zich vrijdagavond afgemeld voor de interlands van het Nederlands elftal tegen België en Luxemburg. De aanvaller van Spartak Moskou kan niet in actie komen wegens enkelklachten.

Uit onderzoek bleek dat de wedstrijden tegen België en Luxemburg te vroeg komen voor Promes.

Bondscoach Danny Blind liet weten dat hij volgende week bekijkt of hij zijn selectie nog aanvult. Dat zal afhangen van de wedstrijden die de andere internationals dit weekend spelen.

Promes raakte afgelopen maand geblesseerd aan zijn enkel in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (0-1). Vorig weekend maakte hij zijn rentree bij Spartak Moskou. In de stadsderby tegen CSKA Moskou werd hij in blessuretijd gewisseld.

Robben

Blind maakte eerder op vrijdag zijn definitieve selectie van het Nederlands elftal bekend. Arjen Robben keert na bijna een jaar terug bij Oranje. De aanvaller van Bayern München is alleen opgeroepen voor het duel met Luxemburg.

Ook Stijn Schaars en Marvin Zeegelaar kregen een uitnodiging. Zeegelaar maakt zijn debuut in de selectie.

Oranje speelt de oefenwedstrijd tegen België woensdag in Amsterdam. Volgende week zondag gaat de ploeg van Blind in de WK-kwalificatie op bezoek bij Luxemburg.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de WK-kwalificatie