Danny Blind heeft geen behoefte meer aan een extra assistent-trainer bij het Nederlands elftal. De bondscoach is tevreden met zijn huidige staf, waarin Fred Grim zijn rechterhand is en keeperstrainer Frans Hoek ook een prominente rol vervult.

"Het bevalt me zoals het nu gaat, wat mij betreft blijft het zo", zei de bondscoach vrijdag in Zeist.

Blind moest eerder dit jaar afscheid nemen van Dick Advocaat en Marco van Basten. Advocaat zwichtte voor een lucratief aanbod van Fenerbahçe, terwijl Van Basten een functie kreeg bij wereldvoetbalbond FIFA.

Blind zat daardoor zonder assistenten. Hij plukte Grim weg bij Jong Oranje en zocht een tijdje naar nog een assistent, maar die zoektocht heeft hij gestaakt.

Blind wimpelde de suggestie af om Frank de Boer bij het Nederlands elftal te halen. De Boer werd deze week ontslagen bij Internazionale. "Ik ben ooit zijn assistent geweest, misschien wil hij me een wederdienst bewijzen", zei Blind lachend. "Hij past als oud-international in het profiel, maar nee, dat gaan we niet doen."

Afscheid

Het Nederlands elftal neemt woensdag voor de aftrap van de oefeninterland tegen België afscheid van John Heitinga en Joris Mathijsen. De twee verdedigers, die jarenlang het centrale duo bij Oranje vormden, hebben hun voetbalcarrière beëindigd en worden in Amsterdam uitgezwaaid.

Heitinga (32) speelde 87 interlands, de eerste begin 2004 tegen de Verenigde Staten en de laatste in de zomer van 2013 tegen China.

Mathijsen (36) kwam tot 84 wedstrijden in Oranje. De Brabander debuteerde in november 2004 tegen Andorra en speelde zijn laatste interland bijna acht jaar later tegen Hongarije.

Op de WK's van 2006 en 2010 vormden Heitinga en Mathijsen het hart van de Nederlandse defensie. In de WK-finale van 2010 tegen Spanje moest Heitinga in de verlenging met twee keer geel van het veld. Kort daarna schoot Andrés Iniesta de droom op de wereldtitel aan diggelen.

Mathijsen kon na zijn vertrek vorig jaar Feyenoord geen nieuwe club en stopte daarna met voetballen. Hij werkt nu als technisch manager bij Willem II. Heitinga besloot begin dit jaar te stoppen bij Ajax.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de WK-kwalificatie