Manchester United-trainer José  Mourinho vond dat zijn spelers donderdag allesbehalve geconcentreerd speelden in het met 2-1 verloren Europa League-duel met Fenerbahçe.

“Het leek net of wij aan een zomerse vriendschappelijke wedstrijd bezig waren”, aldus de 53-jarige Portugees.

De ploeg uit Manchester kreeg al na twee minuten een prachtige tegengoal te verwerken van Fenerbahçe-aanvaller Moussa Sow. De spits scoorde met een omhaal.

“Dat betekent dat we niet klaar, niet mentaal voorbereid en niet geconcentreerd waren. Wij hadden problemen door onze instelling. Zij speelden alsof het de Champions League-finale was, wij deden alsof het een oefenpotje was.”

Jeremain Lens verdubbelde de voorsprong in de tweede helft voor de club uit Istanbul met een fraaie vrije trap, waarna Wayne Rooney in de slotminuten nog de eretreffer maakte voor United.

“In dit soort wedstrijden gaat het niet alleen om kwaliteit, maar ook om inzet en tot het uiterste gaan. Als speler moet je het maximale geven om te presteren, dat deden wij niet.”

Advocaat

Fenerbahçe-trainer Dick Advocaat was tevreden over zijn ploeg, die nu met zeven punten op doelsaldo tweede staat in de poule achter koploper Feyenoord.

“De spelers verdienen een compliment voor deze wedstrijd. We waren niet bang om aan te vallen en hadden eigenlijk zelfs vier of vijf keer moeten scoren”, zei de 69-jarige Hagenaar.

Bekijk de uitslagen, standen en het programma in de Europa League