AZ-trainer John van den Brom was na afloop het van Europa League-duel met Maccabi Tel Aviv (0-0) zeer te spreken over het spel van zijn ploeg in de tweede helft.

"Ik heb enorm genoten van de passie van mijn team. Ze zijn blijven vechten om die goal te maken. Ik heb van tevoren gezegd dat we moesten winnen, daar hebben ze alles aan gedaan. Als het dan niet lukt, kun je daar ook vrede mee hebben", aldus Van den Brom op de clubsite.

"Het was jammer dat de wedstrijd afgelopen was, want het was zeker de tweede helft een spektakelstuk eerste klas. Wij hadden veel kansen, maar Maccabi kreeg ook een aantal mogelijkheden."

De 50-jarige trainer was niet blij met de wijze waarop AZ aan de wedstrijd in Israël begon. "Wij hebben Maccabi zelf in het zadel geholpen in de eerste helft, want we voetbalden helemaal niet. Door de ballen alleen maar terug te spelen op onze keeper Sergio Rochet, maakten we het onszelf enorm moeilijk. We kwamen daardoor nooit onder de druk uit."

Dundalk

Het spel van AZ geeft Van den Brom vertrouwen in aanloop naar het Eredivisie-duel van zondag met Ajax. "Als we dit niveau vasthouden, geeft dat de boost die we nodig hebben om uit de mindere periode te komen waarin we zaten."

Hoewel AZ slechts twee punten heeft uit vier duels, hebben de Alkmaarders nog altijd kans om de volgende ronde van de Europa League te halen.

"We leven nog steeds. De volgende wedstrijd in Dundalk moeten we winnen. Als Zenit Sint Petersburg dan wint van Maccabi Tel Aviv, staan we tweede", zei Van den Brom.

Bekijk de uitslagen, standen en het programma in de Europa League