John van den Brom beseft dat AZ donderdagavond een zege nodig heeft in de Europa League-wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv.

"Willen we nog iets in de Europa League, dan moeten we morgen winnen", zei Van den Brom woensdag op de persconferentie van AZ in Tel Aviv.

De Alkmaarse club heeft vooralsnog maar een punt gepakt in groep D. Tegen Dundalk werd thuis gelijkgespeeld, waarna verloren werd van FC Zenit en Maccabi. Van den Brom: "We hebben, zeker in Europa, iets recht te zetten. Tot nu toe is het roemloos."

Opsteker voor Van den Brom is dat Ridgeciano Haps en Ron Vlaar hersteld zijn van blessures. "Iedereen is mee en fit. We kunnen daardoor weer spelen in het vertrouwde systeem."

De trainer liet verder al weten dat Wout Weghorst de voorkeur krijgt in de spits. Robert Mühren, die de afgelopen weken geregeld trefzeker was, begint op de bank. 

Alleen Alireza Jahanbakhsh ontbreekt. AZ nam eerder de beslissing de Iraanse aanvaller voor beide ontmoetingen met Maccabi buiten de selectie te laten. De clubleiding deed dat om Jahanbakhsh, gezien de gespannen verhoudingen tussen Iran en Israël, niet in de situatie te brengen dat hij in de toekomst eventueel niet meer uit kan komen voor het nationale team van zijn land.

Ajax

De wedstrijd tegen de nummer twee van het afgelopen seizoen in Israël komt slechts drie dagen voor de belangrijke Eredivisiewedstrijd tegen Ajax.

"Maar daar denken we nu niet aan", benadrukte Van den Brom. "We spelen twee belangrijke wedstrijden in vier dagen. Maccabi is de eerste. Het was een moeilijke wedstrijd in Alkmaar, donderdag zal het weer lastig worden.''

De wedstrijd tussen Maccabi en AZ begint donderdag om 19.00 uur en staat onder leiding van de Italiaanse arbiter Davide Massa.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League