Joey Barton mag weer volledig meetrainen bij Rangers FC, zo meldt de Schotse club woensdag. De 34-jarige Engelsman was sinds medio september geschorst vanwege een opstootje met een medespeler op de training.

Barton kwam in september ook in opspraak vanwege het gokken op voetbalwedstrijden, dat niet is toegestaan voor profvoetballers. Volgens de Schotse bond SFA zou hij op 44 duels hebben gegokt. Dat gebeurde tussen 1 juli en 15 september.

Barton kreeg afgelopen zomer van Rangers een contract voor twee seizoenen aangeboden. Na de zware nederlaag tegen Celtic kwam hij echter al snel in de problemen bij zijn nieuwe club.

De club uit Glasgow heeft nooit precies gemeld wat er precies gebeurd is op de training, maar volgens persbureau Press Association werd Barton naar huis gestuurd nadat hij ruzie had gemaakt met teamgenoot Andy Halliday. Enkele dagen eerder verloor Rangers de 'Old Firm' met 5-1 van Celtic.

Barton speelde eerder voor Manchester City, Newcastle United, Olympique Marseille en Queens Park Rangers. De eenmalig Engels international raakte in het verleden veel vaker in opspraak vanwege wangedrag.