Nick Viergever mist donderdag de thuiswedstrijd van Ajax tegen Celta de Vigo in de Europa League. De verdediger kampt al weken met klachten aan zijn hamstring

"Het lijkt niet zo ernstig", zei trainer Peter Bosz op de persconferentie in de aanloop naar het Europa League-duel. "Maar ik ben altijd voorzichtig met spierklachten."

Bosz heeft met Jaïro Riedewald een goede vervanger voor Viergever in huis.

Daley Sinkgraven behoort wel weer tot de wedstrijdselectie. De middenvelder, die de laatste weken speelt als linksback. is op tijd hersteld van een voetblessure die hij anderhalve week geleden opliep tijdens de wedstrijd bij Feyenoord.

''Hij heeft dinsdag weer voor het eerst met ons getraind'', vertelde Bosz. ''En gelukkig heeft hij geen terugslag gekregen.''

Bosz verwacht tegen Celta een wedstrijd tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. "Celta is een goede ploeg, maar heeft ook wel degelijk zwaktes. De sleutel zal zijn wie het best in zijn spel komt."

Wisselspelers

De trainer vindt dat zijn ploeg nog lang niet is waar hij met Ajax wil zijn. "Het gaat steeds beter, maar we spelen nog niet het voetbal dat we willen."

Bosz heeft bij Ajax te maken met een aantal ontevreden wisselspelers. Anwar El Ghazi werd vorige week na een botsing met de coach teruggezet naar Jong Ajax en Riechedly Bazoer, Riedewald, Kenny Tete, Nemanja Gudelj en Mitchell Dijks moeten zich ook tevreden stellen met een plek op de bank.

"Ik moet spelers opstellen en snap dat ze teleurgesteld zijn als ze niet spelen", zegt de coach. "Dan moeten ze hard trainen en mij van mijn ongelijk overtuigen. Ze moeten die teleurstelling niet op een verkeerde manier tonen, zoals El Ghazi heeft gedaan."

Eerder op woensdag kwam het bericht naar buiten dat AC Milan interesse heeft in Bazoer.

Zeven punten

Ajax kan zich bij winst tegen Celta verzekeren van een plaats in de volgende ronde van de Europa League. De Amsterdammers gaan met zeven punten aan kop in hun groep, die verder bestaat uit Standard Luik en Panathinaikos. Celta staat met vijf punten tweede.

De wedstrijd tussen Ajax en Celta de Vigo begint donderdag om 21.05 uur in de Arena en staat onder leiding van de Poolse arbiter Pawel Raczkowski. Twee weken geleden in Vigo eindigde de wedstrijd in 2-2.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League