Daniel Ricciardo en Red Bull-teambaas Christian Horner willen dat veel van de geasfalteerde uitloopstroken naast de Formule 1-circuits verdwijnen. Ze zien daar graag grindbakken voor in de plaats komen.

De roep om iets te doen aan de uitloopstroken werd luider nadat Lewis Hamilton zondag in de Grote Prijs van Mexico vanaf pole position de eerste bocht had gemist maar toch de leiding behield. In de slotfase van de race kreeg Max Verstappen vijf seconden tijdstraf voor een soortgelijk vergrijp.

Verschillende coureurs zijn van mening dat het tijd is om de uitloopzones aan te pakken om te voorkomen dat dergelijke incidenten in de toekomst vaker voor gaan komen.

"Ik ben fan van grindbakken, want dat is een duidelijke afscheiding", zegt Ricciardo, de teamgenoot van Verstappen, woensdag tegen Motorsport.com. "Zelfs als je op hoge snelheid door een grindbak rijdt, krijg je nog rotzooi in je radiatoren en stenen op je banden. Dat is al een straf op zich."

De straf bleef nu uit bij Hamilton. "Ik denk niet dat het correct is wat er nu gebeurde bij Lewis. Het was de eerste ronde, een cruciaal moment. Als je zo'n fout maakt, moet je daarvoor de tol betalen."

Muurtjes

De baas van de Formule 1, Bernie Ecclestone, zei eerder dat hij wel iets ziet in kleine muurtjes langs het circuit, om zo te voorkomen dat coureurs het asfalt verlaten. Horner vindt dat idee iets te ver gaan.

"Om er nou een muur neer te zetten, dat is het ene uiterste. Maar ik denk dat er goede argumenten te bedenken zijn voor grindbakken. Wanneer je in het grind terechtkomt, verlies je enorm veel tijd of je ligt uit de race", aldus de teambaas van Verstappen.

Horner vindt dat het bij uitloopstroken aankomt op de interpretatie van de regels door stewards. " Als er een grindbak ligt, betaal je de tol voor een fout. Zo eenvoudig is het."

Video: 'Ecclestone zou Verstappen 100 miljoen euro moeten geven'