Ramon Zomer heeft woensdag per direct een punt gezet achter zijn loopbaan. De 33-jarige verdediger van Heracles Almelo stopt met voetballen vanwege een slepende knieblessure.

Zomer liep de blessure begin augustus op in het Europa League-duel met het Portugese Arouca. De kwetsuur blijkt echter zwaarder dan aanvankelijk gedacht.

"Mijn knie is hartstikke slecht. Het gaat gewoon niet meer", vertelt Zomer op de website van Heracles. "Verschillende behandelingen zijn al niet meer mogelijk, zo slecht is mijn knie er aan toe."

"Ook in het dagelijks leven voel ik dat het niet goed zit", vervolgt hij. "Als ik ontzettend mijn best zou doen, zou het wellicht ooit nog een keer mogelijk zijn om een wedstrijd te voetballen. Maar dat zou een veel te groot risico zijn."

Contract

Afgelopen seizoen verlengde Zomer zijn aflopende contract nog met een jaar. "Ik had me dan ook zeker niet voorgenomen om na drie of vier maanden al te stoppen. Het is vervelend dat deze blessure een einde maakt aan mijn carrière."

De verdediger kwam sinds de zomer van 2014 uit voor Heracles. Hij begon zijn loopbaan in 2002 bij FC Twente. Na zeven seizoenen in Enschede verhuisde hij naar NEC, dat hij medio 2011 verruilde voor sc Heerenveen.

In totaal speelde Zomer 331 wedstrijden in de Eredivisie. Daarin maakte hij 24 doelpunten. In 2006 won hij met Jong Oranje de Europese titel in Portugal.