Lars van der Haar is dinsdag derde geworden in de Koppenbergcross. Mathieu van der Poel kwam er niet aan te pas en werd vijftiende in Oudenaarde. De winst ging net als in de vorige twee edities naar Wout Van Aert.

De Belgische wereldkampioen reed zich al vroeg in de wedstrijd los van het hele veld en finishte solo met een halve minuut voorsprong op Kevin Pauwels en Van der Haar.

Met zijn overwinning verstevigde titelverdediger Van Aert, die zich vooraf had beklaagd over het nieuwe parcours, bovendien zijn leidende positie in het klassement om de DVV-trofee.

De strijd op de beruchte Koppenberg was al snel beslist. Van Aert lanceerde een aantal tempoversnellingen en zag zijn concurrenten een voor een afhaken. De 22-jarige Belg breidde zijn voorsprong daarna alleen maar uit.

Van der Poel vertolkte slechts een bijrol in Oudenaarde. De 21-jarige Nederlander finishte op bijna vier minuten achterstand van zijn rivaal Van Aert. "Ik probeerde mijn eigen tempo te rijden, maar dat was niet snel genoeg." Corné van Kessel was naast Van der Haar de enige andere Nederlander in de top tien; hij werd zevende op 1.14.

Bij de vrouwen wist Jolien Verschueren eveneens haar zege een vervolg te geven. De Belgische klopte in de laatste ronde de Nederlandse wereldkampioene Thalita de Jong. Sophie de Boer werd derde.