BILBAO - Barcelona heeft de ongeslagen status in de Primera Division behouden. De ploeg van Frank Rijkaard leverde echter in Bilbao tegen Athletic wel twee punten in. Naaste concurrent Sevilla profiteerde niet, maar raakte door een nederlaag bij Zaragoza zelfs verder achterop.

Barcelona speelde zaterdag gelijk met 1-1, hoewel het de laatste tien minuten ook nog een man meer in het veld had staan. Gurpegi van Athletic Bilbao incasseerde in de slotfase binnen drie minuten twee gele kaarten.

De koppositie van Barcelona kwam door het tweede gelijke spel van het seizoen niet in gevaar. De ploeg gaat aan de leiding met 23 punten. Nummer twee Sevilla had er 17 en kreeg er niets bij. Zaragoza had na de uitschakeling in het bekertoernooi, nog wel als titelverdediger, door Gimnastic Tarragona iets goed te maken. Sevilla was het slachtoffer: 3-0. Galletti en David Villa (2) maakten de treffers.

Valencia

Valencia kreeg Atletico Madrid op bezoek en kwam ook niet verder dan 1-1. Angulo zette de thuisclub na ruim een uur nog wel op voorsprong, maar Atletico kwam een kwartier later dankzij Torres op gelijke hoogte. De bezoekers speelden op dat moment met tien man, na een tweede gele kaart voor Paunovic.

Aimar

Valencia raakte in de beginfase Pablo Aimar kwijt. De Argentijnse spelbepaler kreeg een trap vol in het gezicht toen hij een bal probeerde te koppen. Hij zeeg bloedend ineen en bleef een minuut of vier roerloos in het strafschopgebied liggen. De onmiddellijk toegesnelde clubartsen van beide teams verleenden eerste hulp. Aimar werd vervolgens per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Real

Real Madrid sprong uit de middenmoot naar de subtop. De veelvoudig kampioen won zondagavond voor 65.000 toeschouwers met 2-0 van debutant Getafe. Michael Owen was ook nu weer belangrijk. De Engelse aanvaller opende de score na een half uur. Pas tien minuten voor tijd besliste Ronaldo het duel. Real is op doelsaldo nu ineens derde, op zeven punten van Barça.