Voetbal

Terugkeer in Eindhoven maakt Robben niet emotioneel

Arjen Robben koestert nog altijd warme gevoelens voor PSV, maar hij zal dinsdag gewoon juichen als hij in Eindhoven scoort tegen zijn oude ploeg.

"Ik heb hier twee hele mooie jaren gehad, maar ik ben er niet emotioneel onder. Ik heb wel nog altijd contact met veel mensen van de club, dat zegt genoeg na zoveel jaren", zei de 32-jarige vleugelspits maandag op de persconferentie.

Robben was twee weken geleden in de thuiswedstrijd van Bayern tegen PSV in de Champions League al trefzeker. Als hij dinsdag weer scoort, zal de aanvoerder van het Nederlands elftal gewoon juichen.

"Dat heeft niets met respect naar de fans te maken. Ik concentreer me nu op Bayern. Als ik scoor ben ik blij en dan juich ik. Als je niet wil juichen, moet je ook niet scoren."

Video: Vijf dingen die je moet weten over PSV-Bayern München

Terugkeer

Robben speelde van 2002 tot 2004 voor PSV, waarna hij uitkwam voor Chelsea, Real Madrid en nu dus Bayern München. Hij begon zijn loopbaan bij FC Groningen.

De aanvaller kreeg op de persconferentie de vraag of hij een terugkeer naar PSV zou overwegen. "Daar moet je altijd mee oppassen, want belofte maakt schuld. Die vraag is voor mij nu nog niet aan de orde. Ik voel me super lekker en hoop nog een tijd bij Bayern te spelen."

Robben erkende dat de eerste wedstrijd tegen PSV maar kort is blijven hangen bij hem en zijn medespelers. "We hebben dat duel snel afgesloten, omdat we ons moesten richten op de volgende wedstrijd. De knop gaat snel om."

Ancelotti

Trainer Carlo Ancelotti van Bayern wilde maandag nog niet onthullen of Robben in de basis begint. "Hij kan zeker spelen, maar of dat tien minuten, of dertig minuten of een hele wedstrijd is, weet ik nog niet."

"Arjen is een geweldige speler, die bovendien ervaring aan onze ploeg toevoegt. Hij zit op een hoog niveau en ik hoop dat hij daar nog lang blijft. De rest probeert ook op zijn niveau te komen."

PSV-Bayern München wordt live uitgezonden op NUsport.nl en Veronica. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van PSV en Bayern bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Tip de redactie