Femke Heemskerk laat begin december de WK kortebaan in het Canadese Windsor aan zich voorbijgaan. Ook doet de 28-jarige zwemster volgend weekend niet mee aan de NK kortebaan in Hoofddorp.

Dat meldt Heemskerk maandag op haar website.

Heemskerk kiest voor een langere rustpauze na de Olympische Spelen en wil haar trainingsbelasting voor het komende seizoen geleidelijk opbouwen. Hierdoor komen de NK en de WK kortebaan te vroeg voor de Zuid-Hollandse.

Twee jaar geleden won Heemskerk bij de WK kortebaan in Doha goud op de 100 meter vrije slag en brons op de 200 meter vrije slag. Tevens veroverde ze in de hoofdstad van Qatar drie wereldtitels met de estafetteploeg.

De NK kortebaan vinden van vrijdag 4 tot en met zondag 6 november plaats in Hoofddorp. De WK kortebaan staan van dinsdag 6 tot en met zondag 11 december op het programma in Windsor.

Olympische Spelen

In augustus beëindigde Heemskerk na iets minder dan een jaar de samenwerking met haar Franse trainer Philippe Lucas. Ze brak met haar coach omdat ze de trainingen in Frankrijk te zwaar vond.

Heemskerk stelde afgelopen zomer teleur op de Olympische Spelen. Ze kwam in Rio de Janeiro op haar favoriete onderdeel (200 meter vrije slag) niet verder dan de halve finale.

Op de 100 meter vrije slag werd ze in de series uitgeschakeld en met de estafetteploeg werd ze teleurstellend vierde op de 4x100 meter vrije slag.