Voetbal

Schweinsteiger mag weer meetrainen bij Manchester United

Bastian Schweinsteiger trainde maandag weer met het eerste elftal van Manchester United. Dat heeft manager José Mourinho besloten.

De 32-jarige middenvelder werd door Mourinho in de voorbereiding als overbodig beschouwd. Schweinsteiger trainde tot dusverre met het reserveteam mee.

Maandag was trainde Schweinsteiger met de A-selectie mee op het trainingscomplex in Manchester. Het is onduidelijk of hij blijvend terugkeert bij de selectie van Mourinho, die na tien duels achtste staat in de Premier League.

De Duitse oud-international, die onlangs na 121 interlands afscheid nam van de 'Mannschaft', kwam vorig seizoen onder Louis van Gaal ondanks enkele blessures nog regelmatig in actie, maar Mourinho serveerde hem al snel af.

Europa League

Manchester United versterkte zich afgelopen zomer voor een recordbedrag van 105 miljoen euro met middenvelder Paul Pogba. Er was geen plaats voor Schweinsteiger op de officiele teamfoto van Manchester United en de oud-speler van Bayern München werd ook niet ingeschreven voor de Europa League.

Manchester United speelt donderdag in dat toernooi uit tegen Fenerbahçe. De Engelse club gaat samen met Feyenoord aan de leiding in groep A. Fenerbahçe heeft vier punten. Zorya Luhansk, donderdag gastheer voor Feyenoord, staat met één punt onderaan. 

Tip de redactie