Ajax-aanvaller Kasper Dolberg is maandag door bondscoach Age Hareide voor het eerst geroepen voor het Deense nationale elftal.

De 19-jarige spits die in de zomer  van 2015 overkwam van Silkeborg IF maakt dit seizoen indruk in het eerste elftal van Ajax. Hij maakte tot dusver vijf doelpunten in de Eredivisie en één goal in de Europa League.

"Als je goed genoeg bent, ben je ook oud genoeg", zegt Hareide tegenover het Deense medium BT over de oproep van Dolberg. De Deense bondscoach zag vorig weekend hoe de aanvaller in De Kuip de openingstreffer voor zijn rekening nam tegen Feyenoord (1-1).

Dolberg is niet de enige speler van Ajax die is opgeroepen. Ook Lasse Schöne maakt onderdeel uit van de selectie. Namens Feyenoord is spits Nicolai Jörgensen erbij. 

Voormalig Eredivisiespelers Christian Eriksen en Viktor Fischer maken eveneens deel uit van het keurkorps van Hareide.

Kazachstan

Denemarken speelt 11 november de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan. Het Scandinavische land staat momenteel met drie punten uit drie wedstrijden vierde in poule E, terwijl Kazachstan een punt minder heeft. Montenegro gaat aan kop met zeven punten.

Vier dagen na het treffen met Kazachstan spelen de Denen ook nog een oefenduel met Tsjechië. 

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de WK-kwalificatie