Voetbal

Bondscoach Ventura doet ook in komende interlands geen beroep op Pellè

Graziano Pellè hoeft voorlopig niet op een uitnodiging te wachten voor de Italiaanse ploeg. Bondscoach Giampiero Ventura zegt hem niet op te roepen voor de komende interlands, nadat hij de spits eerder deze maand uit de selectie verwijderde.

"Volgende week zondag zit hij niet bij de selectie, omdat ik altijd heb gezegd dat er een periode van reflectie nodig is na alles wat er gebeurd is", doelt Ventura op het feit dat Pellè hem de hand weigerde na diens wissel tegen Spanje op 6 oktober.

De 31-jarige aanvaller van Shandong Luneng werd een dag na het incident uit de selectie gezet voor de wedstrijd tegen Macedonië. Ventura hem sindsdien niet meer gesproken. "Nee, dat heb ik niet gedaan omdat bellen met China te duur is", zei Ventura met glimlach. 

"Ik heb het beoordeeld zoals het is, het was een fout van Pellè. Maar het is ook een gebrek aan respect voor de Italiaanse vlag. Hij heeft het imago van de ploeg besmeurd. Maar een definitief einde van zijn interlandcarrière is het niet. Hij is niet de jongste meer, maar hij kan in de toekomst nog steeds iets betekenen voor Italië."

Tot dusver speelde Pellè twintig interlands voor Italië waarin hij negen keer scoorde. Italië speelt de komende interlandperdiode op 12 november uit tegen Liechtenstein (WK-kwalificatie), waarna drie dagen later een oefenduel wacht met Duitsland.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen van de WK-kwalificatie

Tip de redactie