Ajax staat op het punt zich te versterken met het Australische talent Sebastian Pasquali van Melbourne Victory.

De Australische club maakte maandag op de website bekend dat de 16-jarige middenvelder een akkoord heeft bereikt met Ajax over een transfer naar Amsterdam.

Pasquali debuteerde onlangs in de hoofdmacht van Melbourne Victory. Na twee invalbeurten van in totaal 29 minuten, waarin hij één assist leverde, gaat hij de club al verlaten.

De Australische tiener is daarom uit de wedstrijdselectie gehaald voor de confrontatie later op maandag met Wellington Phoenix.

Juventus

Volgens een woordvoerder van Ajax is de berichtgeving vanuit Australië voorbarig. Hij bevestigde wel dat de Amsterdamse club de talentvolle tiener graag wil aantrekken. Diens Italiaanse afkomst maakt het makkelijker om naar Amsterdam te komen.

Wanneer de transfer kan worden afgerond, kon de Ajax-zegsman niet vertellen. Pasquali viert volgende week zijn zeventiende verjaardag.

De middenvelder speelde afgelopen zomer met Melbourne Victory in de International Champions Cup tegen Juventus (1-1). Hij schoot in de beslissende strafschoppenserie raak vanaf elf meter, waardoor de Australische club won.