GENT - Jan Olde Riekerink is vrijdag voorgesteld als de nieuwe trainer van de Belgische eersteklasser AA Gent. De Nederlander komt over van Ajax, waar hij het tweede elftal onder zijn hoede had. Hij volgt Herman Vermeulen op, die weer assistent-coach wordt.
AA Gent
Ajax

Olde Riekerink, die in Gent voor drie seizoenen tekende, bekleedde vanaf 1995 diverse functies in de technische staf van de landskampioen. Dit jaar werd hij met Ajax 2 kampioen en bereikte met dat elftal zelfs de halve finale van de Nederlandse beker.

Voor voorzitter Ivan de Witte van Gent was Olde Riekerink een logische keus. "Voor velen misschien een verrassende, maar we hebben bewust niet naar een bekende naam gezocht. We hebben gekozen voor iemand die op lange termijn iets wil opbouwen."

Gegroeid

"Olde Riekerink is bij Ajax gestaag gegroeid. Wij zochten iemand met professionaliteit, vaktechnische bekwaamheid en een goede methodiek. Olde Riekerink heeft veel ervaring. Hij heeft gewerkt met Louis van Gaal, Co Adriaanse en Ronald Koeman."

Olde Riekerink

De Nederlander reageerde verguld. "Met al die ervaring wil je ook aan de slag. Ik volg het Belgisch voetbal nauwlettend. Gent was de laatste jaren steeds topvijf. Dat is een goed startpunt."

Olde Riekerink beloofde bij de presentatie zo snel mogelijk Frans te leren. "Die taal wordt hier ook veel gesproken", verklaarde de nieuwe trainer, die met zijn familie naar België verhuist.

Gent ontsloeg eind februari trainer Patrick Remy. Vermeulen volgde hem tijdelijk op. Onder zijn leiding eindigde AA Gent als vierde in de competitie. Vermeulen blijft nauw betrokken bij de begeleiding van de selectie. "We willen Herman niet kwijt. Hij is te belangrijk voor ons", stelde voorzitter De Witte.