Voetbal

Isimat beseft dat hij op zijn hoede moet zijn voor Lewandowski

Nicolas Isimat-Mirin zegt vooral te willen genieten van het Champions League-duel dinsdag tegen Bayern München, maar de Franse verdediger van PSV sluit een stunt niet uit.

"Een wedstrijd tegen Bayern spelen moeten we als een bonus zien", aldus Isimat-Mirin tegen NUsport. "Het is een wedstrijd tegen een elftal van hoge kwaliteit, maar we moeten ze niet anders benaderen dan andere teams."

Het treffen met Bayern betekent ook een directe confrontatie met de Poolse topspits Robert Lewandowski. "Natuurlijk zijn dat mooie duels, ik zal altijd op mijn hoede moeten zijn. Maar ik benader hem niet anders dan een andere tegenstander. Ik moet me focussen op mijn eigen spel, wie de tegenstander is maakt niet uit."

De Eindhovenaren zijn dinsdag bij een nederlaag uitgeschakeld voor een plek in de achtste finales van de Champions League. Alleen als nummer drie in de groep kan PSV dan nog verder in de Europa League. Ondanks het lastige vooruitzicht is Isimat hoopvol.

"We gaan proberen het Nederlandse voetbal in een goed daglicht te zetten. Na de winterstop Europees voetbal spelen is het hoofddoel van PSV. Zo lang er nog zicht is op overwintering in de Champions League, zullen we daar ons uiterste best voor doen."

"Maar wij willen in elk geval in 2017 Europese wedstrijden spelen. Een voorspelling tegen Bayern? Laten we 1-0 voor PSV zeggen."

Video: Vijf dingen die je moet weten over PSV-Bayern

Tactiek

In Europees verband kiest Philip Cocu vaak voor een 5-3-2 formatie. De 24-jarige verdediger heeft geen moeite om van systeem te wisselen. "We spelen al een tijdje met een vijfmansverdediging in sommige Champions League-wedstrijden."

"Het is niet per se anders, we moeten de boel achterin op slot proberen te houden. We hebben in het verleden al laten zien dat we het erg goed kunnen. In sommige wedstrijden moet je goed verdedigen en niet te veel willen aanvallen."

PSV-Bayern München wordt live uitgezonden op NUsport.nl en Veronica. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van PSV en Bayern bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Champions League

Tip de redactie