PSV heeft zich zaterdagavond gerevancheerd voor de bekeruitschakeling van afgelopen week. De Eindhovenaren waren in de Gelredome met 0-2 te sterk voor Vitesse.

Gaston Pereiro zorgde al na twaalf minuten voor de openingstreffer. Vitesse kreeg nog wel kansen op de gelijkmaker, maar PSV bleef relatief eenvoudig overeind en gooide het duel in de blessuretijd op slot. Wederom was Pereiro trefzeker: 0-2.

De ploeg van de jarige trainer Phillip Cocu revancheerde zich met de zege in Arnhem voor de bekeruitschakeling van afgelopen dinsdag. Sparta Rotterdam was op Het Kasteel verrassend met 3-1 te sterk. Voor PSV is het bovendien de eerste uitzege sinds 24 september.

De Eindhovenaren staan nu op 24 punten uit tien wedstrijden, voorlopig goed voor de derde plek. Koploper Feyenoord komt zondag om 14.30 uur nog in actie tegen sc Heerenveen. 

Cocu moest het in Arnhem opnieuw stellen zonder Jeroen Zoet. De doelman kampt nog steeds met een spierblessure en werd in Arnhem vervangen door Remko Pasveer.

Pereiro

De meeste dreiging in de beginfase kwam van Vitesse, maar echte kansen leverde dat niet op. PSV daarentegen sloeg bij het eerste dreigende moment direct toe. Pereiro kreeg de bal van Bart Ramselaar en werkte de bal met enig geluk in de korte hoek. 

Na die openingstreffer leek Vitesse wat aangeslagen en nam PSV het heft in handen. Het leverde gevaar op via Pereiro (schot voorlangs) en Ramselaar (schot geblokt), maar een verdubbeling van de score bleef uit.

Vitesse kreeg na twintig minuten een kans via Ricky van Wolfswinkel, maar de spits kopte een voorzet uit een vrije trap in de handen van Pasveer. Even later vond ook Adnane Tighadouini de doelman van PSV op zijn weg.

Video: Vijf dingen die je moet weten over PSV-Bayern München

Vijf dingen die je moet weten over PSV-Bayern München
139
Vijf dingen die je moet weten over PSV-Bayern München

Lat

Na rust liet Vitesse zich wat meer zien voor het doel van PSV, al wist de thuisploeg in eerste instantie geen grote kansen te creëren. Dat veranderde na 67 minuten, toen Rashica op de lat schoot nadat Van Wolfswinkel de bal in zijn voeten had gekopt.

Eén minuut daarvoor was PSV nog dicht bij de 0-2. Vitesse wist een corner niet uit het strafschopgebied te krijgen, waarna Pereiro van dichtbij op doel schoot. Eloy Room hield zijn ploeg echter in de wedstrijd.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam PSV steeds verder onder druk te staan, maar Vitesse slaagde er niet in om de regerend landskampioen met de rug tegen de muur te zetten. PSV bleef redelijk eenvoudig overeind en maakte er zelfs nog 0-2 van. Pereiro was het eindstation van een fraai uitgespeelde counter.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Eredivisie