Stanley Menzo is de nieuwe trainer van Ajax Cape Town. De oud-doelman was sinds april al in dienst van de Zuid-Afrikaanse club als hoofd-jeugdopleidingen.

"Alles wat ik in me heb zal ik doen voor deze club", zei de 53-jarige Menzo op een persconferentie waarin het nieuws bekend werd gemaakt.

Ajax Cape Town stelt vooralsnog teleur in de Super League. Na zes duels staat Ajax Cape Town met twee punten op de vijftiende plaats. Trainer Roger de Sa moest vanwege de slechte resultaten onlangs het veld ruimen.

Menzo denkt te weten hoe hij de club er weer bovenop kan helpen. "Het eerste dat elke voetballer nodig heeft, is vertrouwen. Ons eerste doel wordt dus om dat vertrouwen terug te brengen. Voetbal moet leuk zijn om te doen, voor jezelf, voor de fans en natuurlijk om winst te boeken."

De voormalig Oranje-international, die tussen 1983 en 1994 249 wedstrijden keepte voor Ajax, maakt zaterdag zijn debuut als hoofdcoach bij de Zuid-Afrikanen. Ajax Cape Town neemt het dan op tegen SuperSport United.

Eerder was Menzo trainer van AGOVV, FC Volendam, SC Cambuur en Lierse SK.