Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst beschikt over een fitte selectie voor het duel van zondag met sc Heerenveen.

Aanvallers Eljero Elia en Steven Berghuis keerden in het bekerduel (4-0 winst) met Excelsior van woensdag terug van een blessure. Zij kunnen allebei starten tegen de nummer drie van de Eredivisie.

"Voor Eljero was het afgelopen woensdag een goed moment om weer voor het eerst aan de aftrap te staan. Hij was alleen nog niet helemaal vrij en had wat angst vanwege zijn schouder, maar dat kan je snel kwijtraken", zei Van Bronckhorst vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie.

"Ook Steven was nog niet helemaal vrij in zijn spel vanwege verschillende pijntjes, maar ook met hem gaat het de goede kant op."

Voor de posities op de flanken heeft Van Bronckhorst ook Jens Toornstra en Bilal Başacikoglu tot zijn beschikking.

Van Beek

Vorig seizoen verloor Feyenoord in eigen huis van sc Heerenveen. "De nederlaag van vorig jaar tegen Heerenveen is gebeurd. Dit jaar staat er bij ons een ander team. Vorig seizoen telt niet mee."

Alleen de langdurig geblesseerden Kenneth Vermeer en Sven van Beek ontbreken zondag bij Feyenoord.

Van Bronckhorst noemde de terugslag die de net van een blessure herstelde verdediger Van Beek heeft gekregen heel vervelend. "Hij stopt er al zijn kracht en energie in. Het is lastig te zeggen wanneer we Sven terug kunnen verwachten. Hij moet eerst pijnvrij zijn. Gelukkig is een operatie niet nodig."

Het duel tussen koploper Feyenoord en nummer drie sc Heerenveen begint zondag om 14.30 uur in De Kuip.