Agnieszka Radwanska heeft zich vrijdag als vierde en laatste geplaatst voor de halve finales van de WTA Finals.

De Poolse was in Singapore met 7-5 en 6-3 te sterk voor Karolina Pliskova  uit Tsjechië. De partij duurde een uur en achttien minuten.

In beide sets kwam Pliskova op een break voorsprong. Beide keren kon de Tsjechische de voorsprong niet vasthouden en vocht de Poolse zich langszij.

Radwanska won eerder ook al van Garbine Muguruza en eindigt daardoor als tweede in de witte groep achter Svetlana Kuznetsova. 

Groepswinnaar Kuznetsova treft in de halve finales de nummer twee van de rode groep Dominika Cibulkova. Radwanska speelt tegen groepswinnares Angelique Kerber.

Muguruza

Kuznetsova slaagde er eerder op vrijdag niet in om ook haar derde wedstrijd te winnen. De 31-jarige Russische ging in drie sets onderuit tegen de Spaanse Muguruza: 3-6, 6-0 en 6-1.

De wedstrijd kende een vreemd scoreverloop. Kuznetsova pakte na het winnen van de eerste set nog slechts één game. De partij duurde ruim anderhalf uur.

De nederlaag bleef voor de al geplaatste Kuznetsova zonder gevolgen. Muguruza kon zich na twee nederlagen op rij al niet meer plaatsten voor de laatste vier.