Schaatsicoon Schenk haalt uit naar KNSB na oplossing conflict

Ard Schenk vindt dat er veel moet veranderen bij schaatsbond KNSB. De drievoudig olympisch kampioen verwacht dat er ondanks het opgeloste conflict in de schaatswereld snel weer problemen zullen ontstaan.

"Het conflict is van tafel. Het lijkt alsof het allemaal opgelost is, maar er blijven knelpunten zitten. Voor de komende twee jaar is er nu een deal, maar als je de weeffout niet uit de KNSB haalt, krijg je straks weer een probleem”, aldus de 72-jarige Schenk tegenover de NOS.

De ledenraad van de KNSB ging donderdag akkoord met de overeenkomst die de bond heeft gesloten met de merkenteams, de schaatsers en de gewesten. Daarmee is een staking van de baan en kan het seizoen dit weekend beginnen met de KNSB Cup in Groningen.

Belangrijke twistpunten waren de hoogte van de premiepot voor de schaatsers en het vereiste licentiegeld voor de merkenteams.

Waterhoofd

Volgens Schenk wordt het geld bij de KNSB nu niet goed besteed. Hij vindt dat er mensen moeten vertrekken bij de bond. "Waarom is er zoveel personeel bij het bondsbureau in Utrecht? De KNSB is een kind met een waterhoofd."

Schenk pleit ervoor dat de bond de topsport en de breedtesport uit elkaar haalt. "De KNSB hoeft niet van alles te organiseren. Je moet zorgen dat Nederland schaatst. Waarom de eigen organisatie uitbreiden? Als er een wedstrijd georganiseerd moet worden, doet Thialf dat zelf. En met shorttracktoernooien wordt een bureau als TIG ingeschakeld. Dat zijn specialisten."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie