Formule 1

Verstappen gaat voortaan minder over boordradio communiceren

Max Verstappen is naar aanleiding van zijn discussie met zijn race-engineer Gianpiero Lambiase tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten van plan om voortaan minder over de boordradio te communiceren.

"Ik denk dat ik de boordradioknop voortaan maar niet meer aanraak", zei de 19-jarige coureur van Red Bull Racing donderdag voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico tegen onder meer Motorsport.com. "Jullie krijgen dus geen boordradio meer van mij te horen."

Lambiase verzocht Verstappen vorige week tijdens de race het rustiger aan te doen, maar de Limburger had daar geen boodschap aan en antwoordde met: "Ik ben hier niet om vierde te worden".

Op het Autodromo Hermanos Rodriguez, waar Verstappen samen met Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo was geschminkt vanwege de 'Dag van de Doden', gaf de jonge Nederlander verdere tekst en uitleg over het incident in Austin.

Video: Verstappen hoopt op regen in Mexico

"Als coureur wil ik altijd winnen, dat is het doel. Ik probeerde Nico Rosberg gewoon in te halen op dezelfde manier waarop ik eerder Kimi Raikkonen voorbij was gegaan", blikte hij terug.

"Bij Kimi kwam ik er gelijk langs, maar bij Nico lukte dat niet. Ik hield daar uiteindelijk wat schade aan mijn linker voorband aan over, maar het was allemaal niet heel ernstig."

Arrogant

Door niet meer over de boordradio te communiceren, wil Verstappen voorkomen dat zijn berichten verkeerd worden opgevat en hij daardoor arrogant overkomt.

"Iedere keer als ik de boordradioknop indruk, wordt het uitgezonden op tv. Soms klinkt het een beetje arrogant, zoals toen ik zei dat ik hier niet ben om vierde te worden. Maar dat is gewoon het eerste wat er in me opkomt."

"Ik doe uiteindelijk ook niet mee om vierde te worden, ik doe mee om te winnen. Over de radio klinkt het alsof ik arrogant ben en niet naar het team luister, maar dat is op dat moment niet mijn boodschap aan het team."

Verstappen beseft dat niet iedereen van zijn radioverkeer houdt. "Ik denk dat het maar beter is om helemaal niets te zeggen zodat die discussie er ook niet is. Ik zal het voorlopig bij korte berichten als 'ok', 'ja' en 'nee' houden. Geen lange zinnen meer van mij."

Vrijdag staan de eerste en tweede vrije training op het programma in Mexico. Zaterdag volgen de derde vrije training en de kwalificatie, waarna zondag de race wordt verreden.

Lees meer over:
Tip de redactie