Formule 1-baas Bernie Ecclestone zou het liefst muurtjes van 40 centimeter hoog bouwen langs de bochten van de racecircuits. Daarmee wil hij bereiken dat de koningsklasse van de autosport wat gevaarlijker oogt.

"Omdat de races nu te veilig lijken", zei de bijna 86-jarige Brit tegen Britse media. Ecclestone ziet de coureurs nu op volle snelheid door de bochten vliegen en soms buiten de baan terechtkomen zonder gevolgen.

"Vroeger gingen de mensen naar de Formule 1 met de gedachte dat er wel eens een dode kon vallen, tegenwoordig weten ze dat er niemand zal omkomen. Dat is uiteraard een goede zaak, maar de races zijn nu wel erg veilig."

De uitspraken van Ecclestone zijn op zijn minst omstreden, juist omdat de Formule 1 de laatste decennia tal van maatregelen heeft genomen fatale ongelukken te voorkomen.

"Iedereen heeft me voor gek verklaard, maar ik kan iedereen verzekeren dat de races niet gevaarlijker worden door de muurtjes. Coureurs zullen nog geconcentreerder rijden. Op stratencircuits als Bakoe en Monaco staan overval muren en het gaat altijd goed."