FC Barcelona wil dat het internationaal sporttribunaal CAS kijkt naar de uitlatingen die Javier Tebas, de voorzitter van de Spaanse competitie, deed naar aanleiding van het incident dat onlangs plaatsvond bij Valencia-Barcelona.

Barcelona won zaterdag in het Mestalla-stadion met 2-3. Toen de Catalanen de winnende treffer met elkaar vierden, werd vanuit het publiek onder meer een waterflesje naar hen gegooid.

Diverse spelers grepen naar hun hoofd. De boze Lionel Messi, die het doelpunt had gemaakt door een strafschop te benutten, reageerde met een gebalde vuist richting de fans van Valencia.

Video: Juichende Barcelona-spelers geraakt met flesje water

Valencia-supporter raakt juichende Barcelona-spelers met flesje water
73
Valencia-supporter raakt juichende Barcelona-spelers met flesje water

Tebas legde de schuld van het incident bij beide partijen. "Het begon met het gooien van dat flesje. Maar het gedrag van de spelers daarna, vind ik ook niet kunnen", zei de voorzitter, die nooit heeft verhuld fan te zijn van Real Madrid.

Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu laat via de website van de Catalaanse club weten dat hij vindt dat Tebas met die uitspraken zijn boekje te buiten is gegaan. "Tebas heeft dingen gezegd die onverantwoordelijk zijn en niet passen bij zijn functie."

De Spaanse landskampioen heeft ook het vertrouwen in de voorzitter van La Liga opgezegd.